Kimono dames logo

Kimono voor dames

Wat is een kimono

Wat is een kimono

Wat is een kimono

Kleding is niet alleen een manier om ons te beschermen tegen de elementen, maar het is ook een expressie van cultuur, identiteit en esthetiek. Een kledingstuk dat deze aspecten op een unieke manier belichaamt, is de kimono. Met zijn elegante en verfijnde ontwerp heeft de kimono de harten van mensen over de hele wereld veroverd. In deze blog vertellen we graag meer over de betoverende wereld van de kimono, waarbij we ons richten op de essentie van dit kledingstuk, de intrigerende kimono band en hoe men deze prachtige creatie draagt.

Wat is een kimono?

De kimono is een traditioneel Japans kledingstuk dat zijn oorsprong vindt in de Japanse cultuur en geschiedenis. Het woord “kimono” zelf betekent letterlijk “ding om te dragen”. Het kledingstuk staat bekend om zijn rechtlijnige snit, lange mouwen en brede, losse pasvorm. Kimono’s worden vaak gemaakt van hoogwaardige zijde, die een weelderige uitstraling en een zachte textuur geeft.

Wat de kimono zo bijzonder maakt, is dat het veel meer is dan alleen een kledingstuk. Het is een symbool van elegantie, eenvoud en verfijning. Kimono’s worden vaak gedragen bij formele gelegenheden zoals bruiloften, theeceremonies en andere traditionele festiviteiten. Ze weerspiegelen de diepgewortelde culturele waarden van respect, nederigheid en schoonheid in de Japanse samenleving.

Hoe heet een kimono band?

Een essentieel onderdeel van de kimono is de “obi”, wat de brede ceintuur of band is die rond het middel wordt gedragen. De obi heeft niet alleen een praktisch doel, namelijk het beveiligen van de kimono om het lichaam, maar het is ook een belangrijk decoratief element dat bijdraagt aan de algehele uitstraling van het kledingstuk.

De obi kan in verschillende stijlen en patronen worden geknoopt, afhankelijk van de gelegenheid, het seizoen en de persoonlijke voorkeur van de drager. Er zijn verschillende soorten obi’s, variërend van smal tot breed en van eenvoudig tot extravagant. Bij formele gelegenheden wordt vaak een bredere en rijker versierde obi gedragen, terwijl bij meer informele situaties een eenvoudigere obi de voorkeur kan hebben.

Hoe draag je het?

Het dragen van een kimono is een kunst op zichzelf, en het proces vereist enige oefening en vaardigheid. Hier zijn de basisstappen om een kimono correct te dragen:

Voorbereiding: Trek een zogenaamde “nagajuban” aan, wat een onderkimono is die fungeert als een basislaag voor de eigenlijke kimono. Hierover wordt de kimono zelf gedrapeerd.

Draperen van de kimono: Houd de kimono met beide handen vast en plaats het midden ervan op je rug, net onder je nek. Laat de voorkant van de kimono neervallen en zorg ervoor dat de onderkant de vloer raakt.

Vouwen en vastmaken: Vouw de voorkant van de kimono over je lichaam en zorg ervoor dat de randen elkaar overlappen. Trek de linker voorkant over de rechterkant en bevestig deze met een smalle ceintuur of koord. Dit zorgt voor een nauwsluitende pasvorm.

De obi knopen: Plaats de obi rond je middel en knoop het stevig vast. Er zijn verschillende manieren om de obi te knopen, elk met zijn eigen symboliek en toepassing. Neem de tijd om te oefenen en te experimenteren met verschillende knooptechnieken.

Afwerking en aanpassingen: Zorg ervoor dat de kimono gelijkmatig is verdeeld en rechtgetrokken, zonder plooien of rimpels. Pas de kraag en mouwen aan voor een perfecte pasvorm en een verfijnde uitstraling.

De tijdloze uitstraling van de kimono

De kimono is veel meer dan alleen een kledingstuk; het is een kunstwerk doordrenkt met cultuur, geschiedenis en betekenis. Van zijn zijdezachte textuur tot zijn betoverende ontwerp, de kimono heeft een tijdloze aantrekkingskracht die de grenzen van tijd en plaats overstijgt. Het dragen van een kimono is niet alleen een uiting van stijl, maar ook een eerbetoon aan de rijke erfenis van de Japanse tradities. De volgende keer dat je een kimono bewondert, zul je nu een dieper begrip hebben van de diepgaande betekenis en het vakmanschap achter dit adembenemende kledingstuk.

Bestel voordelig online een Kimono bij de Chinese winkel van Nederland

Kimono kopen?

Wil je voordelig een Kimono kopen? Ontdek de mooie modellen in zwart en in wit, net als in rood, oranje, geel, groen, blauw en andere mooie kleuren. Wij hebben de modellen vaak voor je op voorraad, zowel in onze winkel als online. En bestel je voor minimaal €25,- ? Dankzij de gratis verzending naar jouw adres maak je daarvoor geen extra kosten. Bestel online een fijne Kimono, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.