Kimono dames logo

Kimono voor dames

Ontdek de fascinerende wereld van Okimono in Leeuwarden

Photo okimono leeuwarden

Ontdek de fascinerende wereld van Okimono in Leeuwarden

Okimono is een Nederlands kledingmerk dat bekend staat om zijn unieke prints en duurzame benadering van mode. In dit blogartikel zullen we de geschiedenis van Okimono verkennen, het verhaal achter de prints ontdekken, een kijkje nemen in de ontwerpstudio, de duurzame missie van het merk bespreken, de connectie met de stad Leeuwarden onderzoeken, de collectie van Okimono bekijken en nog veel meer. Okimono is niet zomaar een kledingmerk, het is een merk dat mode combineert met kunst en duurzaamheid, en daarmee een positieve impact heeft op de wereld.

Samenvatting

  • Okimono begon als een eerbetoon aan de Japanse traditie, maar is nu een Nederlands modemerk.
  • De prints van Okimono zijn geïnspireerd op de natuur en cultuur en vertellen allemaal een verhaal.
  • In de ontwerpstudio van Okimono worden de unieke designs met veel zorg en aandacht gemaakt.
  • Okimono zet zich in voor een betere wereld door duurzame materialen te gebruiken en samen te werken met goede doelen.
  • Okimono is een bijzonder merk dat onderdeel is van de Leeuwarder cultuur en geschikt is voor mannen, vrouwen en kinderen.

De geschiedenis van Okimono: van Japanse traditie tot Nederlandse mode

Okimono vindt zijn oorsprong in Japanse tradities. Het woord “okimono” betekent letterlijk “ding om te plaatsen” in het Japans en verwijst naar decoratieve objecten die in huizen worden geplaatst. Het idee om deze traditionele kunstvorm te combineren met mode kwam van twee Nederlandse ondernemers, Steven Janson en Matthijs Maat. Ze waren gefascineerd door de Japanse cultuur en wilden deze op een unieke manier naar Nederland brengen.

De invloed van de Japanse cultuur is duidelijk zichtbaar in de ontwerpen van Okimono. De prints zijn vaak geïnspireerd op Japanse kunst, zoals houtsneden en kimono-patronen. Maar Okimono gaat verder dan alleen het overnemen van Japanse motieven. Het merk combineert deze traditionele elementen met moderne ontwerpen en creëert zo een unieke stijl die zowel tijdloos als eigentijds is.

Okimono begon als een klein project, maar groeide al snel uit tot een bekend Nederlands kledingmerk. Het merk heeft samengewerkt met verschillende kunstenaars en ontwerpers om steeds nieuwe en interessante prints te creëren. Okimono heeft ook samengewerkt met andere Nederlandse merken en organisaties om de duurzaamheid van hun producten te waarborgen.

Het verhaal achter de prints: hoe Okimono de natuur en cultuur omarmt

De prints van Okimono zijn geïnspireerd op zowel de natuur als de cultuur. Het merk wil de schoonheid van de natuur en de diversiteit van culturen over de hele wereld vieren. Elke print heeft een verhaal en een betekenis achter zich, waardoor het dragen van een Okimono-kledingstuk meer is dan alleen het dragen van een mode-item.

Okimono werkt samen met verschillende kunstenaars en ontwerpers om de prints te creëren. Deze samenwerkingen zorgen voor een diversiteit aan stijlen en ideeën, waardoor elke collectie uniek is. De kunstenaars worden aangemoedigd om hun eigen interpretatie van de natuur en cultuur te geven, wat resulteert in prints die zowel artistiek als betekenisvol zijn.

Enkele van de meest populaire prints van Okimono zijn geïnspireerd op dieren, planten en landschappen. Deze prints zijn vaak kleurrijk en gedetailleerd, waardoor ze opvallen en een statement maken. Okimono heeft ook prints die geïnspireerd zijn op culturele iconen en symbolen, zoals de Japanse kersenbloesems en de Nederlandse tulpen. Deze prints zijn een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en tradities van beide landen.

Een kijkje in de ontwerpstudio: hoe worden de unieke designs gemaakt?

Onderwerp Beschrijving
Ontwerpteam De groep ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor het maken van de unieke designs.
Ontwerpproces Het proces dat wordt gevolgd om van ideeën tot unieke designs te komen.
Brainstormsessies Sessies waarin het ontwerpteam ideeën genereert en bespreekt.
Conceptontwikkeling Het uitwerken van de beste ideeën tot concrete concepten.
Prototyping Het maken van prototypes om te testen en te verbeteren.
Feedback Feedback van klanten en gebruikers wordt gebruikt om de designs te verbeteren.
Finalisatie Het afronden van het ontwerpproces en het klaarmaken van de designs voor productie.

Het ontwerpproces bij Okimono begint met een brainstormsessie waarin het team ideeën verzamelt voor nieuwe prints. Deze ideeën kunnen afkomstig zijn van de kunstenaars zelf, maar ook van het team van Okimono of zelfs van klanten. Het doel is om prints te creëren die zowel artistiek als commercieel aantrekkelijk zijn.

Na de brainstormsessie gaat het team aan de slag met het maken van schetsen en digitale ontwerpen. Deze ontwerpen worden vervolgens besproken en aangepast totdat ze perfect zijn. Het team werkt nauw samen met de kunstenaars om ervoor te zorgen dat hun visie wordt gerealiseerd.

Okimono hecht veel waarde aan duurzaamheid en ethiek in het ontwerpproces. Het merk gebruikt alleen organische en gerecyclede materialen voor hun kleding en accessoires. Daarnaast werkt Okimono samen met leveranciers die voldoen aan strenge ethische normen, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat hun producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geproduceerd.

De duurzame missie van Okimono: hoe het merk zich inzet voor een betere wereld

Okimono heeft een sterke toewijding aan duurzaamheid en zet zich in voor een betere wereld. Het merk gebruikt alleen organische en gerecyclede materialen voor hun kleding en accessoires. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt tijdens het productieproces en dat de kleding biologisch afbreekbaar is.

Daarnaast werkt Okimono samen met verschillende duurzame organisaties om hun impact op het milieu te verminderen. Ze zijn bijvoorbeeld partner van Plastic Soup Foundation, een organisatie die zich inzet voor het verminderen van plastic afval in de oceanen. Okimono doneert een deel van hun winst aan deze organisatie en organiseert ook evenementen om bewustwording te creëren over dit probleem.

Okimono streeft er ook naar om hun productieproces zo ethisch mogelijk te maken. Ze werken alleen samen met leveranciers die voldoen aan strenge ethische normen en zorgen ervoor dat hun werknemers onder goede arbeidsomstandigheden werken. Het merk gelooft dat mode niet ten koste mag gaan van mens en milieu, en doet er alles aan om een positieve impact te hebben.

Okimono als onderdeel van de Leeuwarder cultuur: wat maakt het merk zo bijzonder?

Okimono is niet alleen een kledingmerk, het is ook een belangrijk onderdeel geworden van de Leeuwarder cultuur. Het merk is gevestigd in Leeuwarden en heeft een sterke band met de stad. Okimono organiseert regelmatig evenementen en exposities in samenwerking met lokale kunstenaars en ontwerpers, waardoor het merk een belangrijke rol speelt in de lokale kunstscene.

Daarnaast heeft Okimono ook een positieve impact gehad op de gemeenschap van Leeuwarden. Het merk heeft banen gecreëerd en heeft bijgedragen aan de economische groei van de stad. Okimono is ook betrokken bij verschillende liefdadigheidsprojecten en steunt lokale goede doelen.

De unieke stijl en duurzame benadering van Okimono hebben ervoor gezorgd dat het merk populair is geworden, niet alleen in Leeuwarden, maar ook in de rest van Nederland en zelfs daarbuiten. Mensen waarderen het feit dat ze mode kunnen dragen die niet alleen mooi is, maar ook een positieve impact heeft op de wereld.

De collectie van Okimono: van T-shirts tot hoodies en accessoires

Okimono biedt een breed scala aan kleding en accessoires voor zowel mannen als vrouwen. Het merk staat vooral bekend om zijn T-shirts, die verkrijgbaar zijn in verschillende prints en kleuren. Deze T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen en hebben een comfortabele pasvorm.

Naast T-shirts biedt Okimono ook andere kledingstukken, zoals hoodies, sweaters, jurken en broeken. Deze kledingstukken hebben dezelfde unieke prints als de T-shirts en zijn gemaakt van duurzame materialen. Okimono streeft ernaar om kleding te maken die zowel stijlvol als milieuvriendelijk is.

Naast kleding biedt Okimono ook een scala aan accessoires, zoals tassen, sokken en petten. Deze accessoires zijn gemaakt van gerecyclede materialen en hebben dezelfde unieke prints als de kledingstukken. Ze zijn perfect om je outfit compleet te maken en laten zien dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan.

Okimono voor mannen, vrouwen én kinderen: voor wie is het merk geschikt?

Okimono is een merk dat zich richt op een breed publiek. Het merk biedt kleding en accessoires voor zowel mannen als vrouwen, waardoor iedereen iets kan vinden dat bij zijn of haar stijl past. Okimono heeft ook een kindercollectie, zodat ook de jongste fashionista’s kunnen genieten van de unieke prints en duurzame materialen.

Wat Okimono echt bijzonder maakt, is dat het een unisex benadering van mode heeft. Veel van de kledingstukken zijn ontworpen om zowel door mannen als vrouwen gedragen te worden, waardoor genderneutrale mode toegankelijker wordt. Dit past perfect bij de filosofie van Okimono om mode inclusief en divers te maken.

Een dag in de Okimono-winkel: wat kun je verwachten tijdens een bezoek?

Een bezoek aan een Okimono-winkel is een unieke ervaring op zich. De winkels zijn ontworpen om een creatieve en inspirerende sfeer te creëren. De muren zijn versierd met kunstwerken en de kledingrekken zijn gevuld met kleurrijke prints. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en staat klaar om advies te geven over de verschillende stijlen en maten.

Tijdens een bezoek aan een Okimono-winkel kun je de nieuwste collecties bekijken en passen. Je kunt ook meer te weten komen over de prints en de inspiratie erachter. Daarnaast organiseert Okimono regelmatig evenementen en exposities in de winkels, waar je kunt genieten van kunst, muziek en mode.

Als je geen tijd hebt om naar een fysieke winkel te gaan, kun je ook online winkelen op de website van Okimono. Hier vind je alle beschikbare producten en kun je gemakkelijk bestellen. Het merk biedt wereldwijde verzending, dus waar je ook bent, je kunt genieten van de unieke stijl van Okimono.

Okimono in de media: welke bekende Nederlanders dragen het merk?

Okimono heeft de aandacht getrokken van verschillende bekende Nederlanders en influencers. Ze dragen het merk niet alleen omdat ze het leuk vinden, maar ook omdat ze achter de duurzame missie staan. Bekende Nederlanders zoals Typhoon, Fresku en Claudia de Breij zijn gespot in Okimono-kleding en hebben het merk gepromoot op sociale media.

Daarnaast heeft Okimono ook aandacht gekregen in verschillende media, zowel in Nederland als daarbuiten. Het merk is gepresenteerd in tijdschriften, blogs en televisieprogramma’s, waardoor het bekendheid heeft gekregen bij een breder publiek. Okimono heeft bewezen dat duurzame mode niet alleen trendy kan zijn, maar ook geliefd kan worden door beroemdheden en het grote publiek.

Okimono als cadeau: originele en duurzame presentjes voor elke gelegenheid

Okimono is een geweldige optie als cadeau voor elke gelegenheid. De unieke prints en duurzame materialen maken de producten van Okimono origineel en betekenisvol. Of je nu op zoek bent naar een verjaardagscadeau, een kerstcadeau of gewoon een kleinigheidje, Okimono heeft voor elk wat wils.

Enkele ideeën voor cadeaus zijn de T-shirts met prints van dieren of planten, de hoodies met kleurrijke patronen of de accessoires zoals tassen en sokken. Deze cadeaus zijn niet alleen stijlvol, maar ook milieuvriendelijk, waardoor ze perfect zijn voor mensen die geven om duurzaamheid.

Okimono biedt ook cadeaubonnen aan, zodat de ontvanger zelf iets kan kiezen dat bij zijn of haar smaak past. Dit is een gew eldige optie voor mensen die graag zelf hun cadeau willen uitkiezen. Met een cadeaubon van Okimono kunnen ze zelf rondkijken in het uitgebreide assortiment en iets vinden dat perfect bij hun stijl en voorkeuren past. Of het nu gaat om een trendy T-shirt, een unieke print of een bijzonder accessoire, de ontvanger kan met de cadeaubon van Okimono zelf bepalen wat hij of zij graag wil hebben. Het is een persoonlijk en flexibel cadeau dat altijd in de smaak zal vallen. Bovendien is het ook nog eens heel eenvoudig om een cadeaubon van Okimono te bestellen. Je kunt deze gemakkelijk online kopen en direct naar de ontvanger laten sturen. Zo geef je altijd het perfecte cadeau, zonder dat je zelf hoeft te kiezen!

Bent u geïnteresseerd in okimono’s en wilt u meer weten over deze prachtige Japanse kledingstukken? Dan is het artikel “Wat is een kimono?” op kimono-dames.nl een must-read voor u. Hier wordt uitgelegd wat een kimono precies is en hoe het zich onderscheidt van andere kledingstukken. Als u al een kimono heeft en wilt leren hoe u deze op de juiste manier draagt, dan is het artikel “Hoe draag je een kimono?” zeker de moeite waard. En als u op zoek bent naar inspiratie om uw kimono te combineren met andere kledingstukken, dan biedt het artikel “Hoe combineer je een kimono?” handige tips en suggesties. Neem snel een kijkje op kimono-dames.nl voor meer informatie!

FAQs

Wat is Okimono Leeuwarden?

Okimono Leeuwarden is een kledingwinkel in Leeuwarden die zich richt op duurzame en ethisch verantwoorde kleding. Ze bieden een breed scala aan T-shirts, sweaters en hoodies met unieke en artistieke ontwerpen.

Waarom is Okimono Leeuwarden duurzaam?

Okimono Leeuwarden gebruikt alleen biologisch katoen voor hun kleding en werkt samen met fabrikanten die zich inzetten voor duurzaamheid en ethische productie. Ze verminderen ook hun ecologische voetafdruk door hun producten lokaal te produceren en te verzenden.

Wie ontwerpt de kleding van Okimono Leeuwarden?

Okimono Leeuwarden werkt samen met verschillende kunstenaars en ontwerpers om unieke en artistieke ontwerpen te creëren voor hun kledinglijn.

Wat voor soort kleding biedt Okimono Leeuwarden aan?

Okimono Leeuwarden biedt een breed scala aan T-shirts, sweaters en hoodies voor zowel mannen als vrouwen. Hun kleding is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Waar kan ik Okimono Leeuwarden vinden?

Okimono Leeuwarden is gevestigd aan de Nieuwestad 58 in Leeuwarden. Hun kleding is ook online verkrijgbaar via hun website.

Bestel voordelig online een Kimono bij de Chinese winkel van Nederland

Kimono kopen?

Wil je voordelig een Kimono kopen? Ontdek de mooie modellen in zwart en in wit, net als in rood, oranje, geel, groen, blauw en andere mooie kleuren. Wij hebben de modellen vaak voor je op voorraad, zowel in onze winkel als online. En bestel je voor minimaal €25,- ? Dankzij de gratis verzending naar jouw adres maak je daarvoor geen extra kosten. Bestel online een fijne Kimono, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.