Kimono dames logo

Kimono voor dames

Hoe draag je een kimono

Hoe draag je een kimono

Hoe draag je een kimono

Wat is de beste manier om een kimono te dragen?

De kimono is een prachtig kledingstuk dat diep geworteld is in de rijke geschiedenis en cultuur van Japan. Het is meer dan alleen een kledingstuk; het is een symbool van traditie, elegantie en verfijning. In dit artikel leggen we uit hoe je een kimono draagt, met een focus op de traditionele wijze van dragen in Japan, evenals moderne interpretaties van deze iconische kleding. We gaan dieper in op de vraag waar en hoe de kimono wordt gedragen, en laten je zien hoe je zelf deze prachtige en tijdloze kledingstijl kunt omarmen.

In welk land dragen ze een kimono?

De kimono is een kledingstuk dat nauw verbonden is met de Japanse cultuur. In Japan wordt de kimono gedragen bij speciale gelegenheden, festivals, ceremonies en andere belangrijke momenten in het leven. Het is een symbool van respect voor traditie en erfgoed. Hoewel de kimono zijn oorsprong heeft in Japan, heeft het de afgelopen jaren ook de aandacht getrokken in de wereldwijde modescène. Veel mensen over de hele wereld zijn geïntrigeerd geraakt door de elegantie en schoonheid van de kimono, waardoor het een geliefd kledingstuk is geworden voor speciale gelegenheden en stijlvolle evenementen.

Hoe draag je een kimono?

Het dragen van een kimono vereist aandacht voor detail en respect voor traditie. Hier zijn de stappen om een kimono op de traditionele manier te dragen:

Onderkleding: Begin met het aantrekken van een witte onderkimono, genaamd “juban”. Dit fungeert als een basislaag voor de kimono en helpt ook om het lichaam te beschermen tegen de stijve stoffen van de kimono zelf.

Obi: De obi is een brede en decoratieve riem die de kimono op zijn plaats houdt en de taille accentueert. Wikkel de obi strak om je middel en knoop deze aan de achterkant.

Kimono: Leg de kimono over de juban en trek hem aan. De linker voorkant moet licht over de rechterkant worden gelegd. Wikkel de kimono om je lichaam en vouw de overtollige stof terug over de obi.

Mouwen en lengte: Zorg ervoor dat de mouwen van de kimono op gelijke hoogte zijn en reik tot aan je polsen. Pas de lengte van de kimono aan door de stof aan de onderkant op te tillen en op de juiste hoogte vast te zetten met een riem of koord.

Halslijn: De halslijn van de kimono moet netjes en gelijkmatig zijn. Gebruik een spiegel om ervoor te zorgen dat alles goed zit.

Accessoires: Maak je kimono-look compleet met bijpassende accessoires, zoals haarspelden, sieraden en traditionele sandalen genaamd “geta” of “zori.”

Moderne interpretaties van de kimono stijl

Terwijl de traditionele manier van het dragen van een kimono nog steeds wordt gevierd en gerespecteerd, hebben moderne ontwerpers en modeliefhebbers geëxperimenteerd met nieuwe interpretaties van deze tijdloze stijl. Hier zijn enkele moderne benaderingen van de kimono:

Mix en match: Combineer de kimono met hedendaagse kledingstukken, zoals een t-shirt en jeans, voor een eigentijdse twist.

Open kimono: Draag de kimono open als een lichte jas over een eenvoudige outfit. Dit geeft een vleugje elegantie aan je alledaagse look.

Gedurfde patronen: Kies voor een kimono met opvallende patronen en kleuren om een statement te maken.

Korte kimono: Probeer een verkorte versie van de kimono als een chique bovenkleding optie.

De kimono is een prachtig en veelzijdig kledingstuk dat diep geworteld is in de Japanse traditie en cultuur. Het dragen van een kimono is meer dan alleen het aantrekken van een kledingstuk; het is een eerbetoon aan eeuwenoude tradities en een uiting van elegantie. Of je nu de traditionele route volgt of moderne interpretaties verkent, de kimono blijft een tijdloze en betoverende kledingkeuze. Dus, waar je ook bent en welke gelegenheid zich ook voordoet, overweeg om een kimono te dragen en jezelf onder te dompelen in de prachtige wereld van Japanse mode en cultuur.

Bestel voordelig online een Kimono bij de Chinese winkel van Nederland

Kimono kopen?

Wil je voordelig een Kimono kopen? Ontdek de mooie modellen in zwart en in wit, net als in rood, oranje, geel, groen, blauw en andere mooie kleuren. Wij hebben de modellen vaak voor je op voorraad, zowel in onze winkel als online. En bestel je voor minimaal €25,- ? Dankzij de gratis verzending naar jouw adres maak je daarvoor geen extra kosten. Bestel online een fijne Kimono, dan gaan wij er voor je mee aan de slag.